Bloggen

header utan svart ram

Vi har valt att göra bloggen till BookBuddies i Blogger:

https://bookbuddiesatvidaberg.blogspot.se/


Inloggning på bloggen

Du som ansvarig lärare kommer att kunna logga in på sidan efter att en inbjudan skickats till dig över mail. Alla elever i åk åtta och fem får också personliga inbjudningar via mail så de kan skriva i bloggen. Blogger är kopplat till elevernas inlogg som de använder normalt i Google drive, inga extra inlogg behövs. Problem – kontakta Karin eller Christina så fixar vi det.


Innehållet på bloggen

På bloggen ska de klasser som fått besök (åk2 och åk 4) lämna ett bidrag om besöket. Det kan vara tankar, boktips och andra funderingar om böcker. Se ytterligare info under varje årskurs informationsflik om Bookbuddies här på hemsidan: åk 2 och åk 4.

De klasser som bokpratat (åk 5 och åk 8) ska lägga ut sina boktips på bloggen. Boktipsen ska läggas upp under den kategori som passar boktipset bäst. Boktipset ska också märkas med kategori eller taggar så boktipset blir sökbart. Vi kommer gärna ut i klasserna och visar detta! På så sätt kan eleverna som fått besök lätt återvända till tipsen. Eleverna lägger själva upp sina boktips på bloggen.


Support

Får ni problem med inlogg eller inlägg på bloggen kontaktar ni Karin Nielsen Lundin eller Christina Holmén Hägerdal.